Надрукувати
Перегляди: 1437

Ввечері 4 січня за ініціативи міського голови Олександра ЛИСЕНКА відбулася виїзна нарада у дворі будинку №24 по вул. Металургів, де напередодні стався вибух газу.

На нараді також були присутні члени штабу з ліквідації наслідків аварії, а також теруправління ДСНС, Нацполіції, представники ПАТ «Сумигаз», ПАТ «Обленерго» та обслуговуючої організації «Форекс плюс».

У пункті для обігріву, розгорнутому на місці події, очільник міста заслухав повідомлення представників служб та підрозділів про вжиті заходи.

Перший заступник начальника управління ДСНС у Сумській області Андрій ОЛЕЙНІКОВ поінформував, що на місці події працюють 47 рятувальників та 6 одиниць техніки, від Регіонального центру швидкого реагування ДСНС – 41 чоловік та 4 одиниці спецтехніки.

«Проведені роботи з демонтажу конструкцій на 6 поверсі, розчищені уламки зі сторони вулиці та проїжджої частини. Наразі тривають роботи зі встановлення механічних домкратів на 5 поверсі», - розповів Андрій Олейніков.

Фахівці фірми «Будівельна наука» спільно з представниками міських служб, правоохоронцями та рятувальниками обстежили 3 та 4 під’їзди будинку щодо його технічного стану та перспектив подальшої експлуатації.

Після отримання письмового висновку група швидкого реагування ДСНС приступить до демонтажу аварійних конструкцій.

Міський голова наголосив на необхідності цілодобової охорони будинку та квартир постраждалих, адже мешканці неодноразово звертались з цього питання.

Представник ПАТ «Сумигаз» повідомив, що в усі квартири, де зможуть перебувати люди, буде подано газ для приготування їжі з окремим інструктажем для мешканців. Відновлено опалення, водопостачання та електропостачання у трьох під’їздах. По четвертому, де стався вибух, буде закільцьовано подачу теплоносія на 5 поверсі.

Попередньо, чотири квартири потребують капітального ремонту.