Надрукувати
Перегляди: 1433

За повідомленням Гідрометцентру України, 6-7 січня на всій території України очікується погіршення погодних умов у зв’язку з надходженням арктичних повітряних мас.

В Сумській області на період Різдвяних свят очікується зниження температури: вночі до 13-19 градусів морозу, а вдень - до 11–17 градусів з позначкою мінус. Можливий сильний снігопад, метелиця, вітер посилиться до 15-22 м/с. На дорогах очікується ожеледиця та снігові замети.

Правоохоронці звертаються до водіїв з проханням не забувати, що керування транспортними засобами в складних погодних умовах вимагає уважності, зосередженості та обережності.

Вирушаючи в дорогу, перевірте технічний стан авто, зверніть особливу увагу на зовнішні світлові прилади, склоочисники, обігрівачі салону. Варто подбати про запас палива.

Необхідно неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху: не перевищувати швидкість, користуватися пасками безпеки, дотримуватися безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки).

З особливою обережністю потрібно рухатися по мостам та естакадам, варто відмовитися від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості увімкніть ближнє світло фар чи протитуманні ліхтарі.

Під час різкого погіршення погодних умов утримайтеся, за можливості, від поїздок на власному транспорті, особливо на далекі відстані. Якщо все ж таки виїхати вкрай необхідно, будьте особливо уважними та обережними за кермом. Не нехтуйте власною безпекою та безпекою пасажирів.

Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив через негоду у скрутне становище, викличте на допомогу працівників поліції або аварійні служби. Не будьте байдужим - можливо, наступного разу допомога знадобиться саме вам.