001.jpg

Голова Департаменту Програми Інтеркультурної мережі міст Ірена ГВІДІКОВА висловила подяку міському голові Олександру ЛИСЕНКУ за просування ідеї інтеркультурності у Сумах.

Лист-подяку Ірена Гвідікова надіслала від імені програми Ради Європи Інтеркультурні міста, учасником якої є місто Суми.

Торік обласний центр долучився до низки заходів, присвячених поширенню ідеї інклюзивного суспільства. Тим самим міська влада продемонструвала, що питання інтеграції вимушених переселенців до мирного життя є на сьогодні надзвичайно актуальним.

«Приємно, що міська влада Сум та особисто міський голова розуміють, наскільки важливо допомагати переселенцям, адже це впливає не лише на долі останніх, але й розширює можливості міста за рахунок талановитих, обдарованих людей, які тут оселяються», - сказано у листі.

Принагідно Ірена Гвідікова повідомила, що у 2017 році програма Інтеркультурних міст відзначатиме своє 10-річчя. Тому 28-30 листопада в м. Лісабон (Португалія) будуть підбиті результати роботи. Йтиметься і про те, як впливати на більш широку суспільну дискусію і політику, сприяти поліпшенню партнерських відносин між містами і бізнесом, пропагувати переваги політики розвитку міст з використанням суспільної різноманітності.

Піде мова і про практичні відповіді на конкретні виклики та проблеми громадянського суспільства.

Відтак, Голова Департаменту наголосила, що участь та подальша плідна робота Сум у напрямку інтеркультурності є вкрай необхідною.