001.jpg

Відзавтра у обласному центрі розпочинаються заходи до Дня Соборності України.

Про те, як сумчани планують відзначити Свято єдності, під час брифінгу 18 січня розповіли начальнику відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА, а також голова Сумської обласної молодіжної громадської організації «Батьківщина молода» Ігор ГАННЕНКО.

За словами Наталії Цибульської, долучатися до участі може кожен сумчанин, від малого до великого.

Розпочнуться вони вже завтра, 19 січня. Так, у обласному художньому музеї ім. Н.Х. Онацького відкриється виставка «З любов’ю до України», де будуть представлені роботи учнів дитячої художньої школи ім. М.Г. Лисенка.

21 січня о 17:00 у міській галереї (вул. Соборна, 27) покажуть документальну виставу «Я цілую місто, місто цілує мене» - про Суми, сумчан та їхні історії із життя.
Звичайно, центральні заходи, повідомила Наталія Цибульська, відбудуться саме 22 січня. Цього дня о 9:00 та 9:30 відбудеться покладання квітів до могил загиблих в зоні АТО та до пам’ятного знаку на честь бійців, загиблих у зоні АТО. Потому о 10:00 в сквері ім. Т. Г. Шевченка розпочнеться урочистий мітинг «Соборна та єдина рідна Україна» за участю керівництва міста та області.

Чекатимуть на сумчан і новинки. Наприклад, 21 січня у сквері ім. Т. Г. Шевченка кожен пересічний сумчанин та гість обласного центру зможе долучитися до арт-проекту «Місто мрія» - спільно створити зі снігу місто, про яке мріє він сам. Презентація ж його відбудеться 22 січня одразу після урочистого мітингу.

Також традиційно до Дня Соборності підготувалися обласна філармонія, де у неділю о 12:00 відбудеться концерт «Єднаймося, наша родино», та бібліотеки-філії Сумської ЦБС. Тут також триватимуть патріотичні заходи для відвідувачів та читачів.

Аби ж дійсно відчути дух єднання, 22 січня сумчанам пропонують взяти участь у низці флешмобів.

Голова Сумської обласної молодіжної громадської організації «Батьківщина молода» закликав всіх городян приєднатися до «Ланцюга Єдності». Збір учасників розпочнеться об 11:30 у двох місцях – біля ТРЦ «Мануфактура» та Альтанки.

В цей час біля ТРЦ «Мануфактура» триватиме флешмоб «Доброго ранку, Україно». Після цього сумчани від торгового центру та від Альтанки рушать назустріч один одному і утворять живий ланцюг єдності вздовж мосту ім. 40-ї армії (Харківського мосту).

А о 16:00 у сквері ім. Т. Г. Шевченка активісти створять мапу України зі свічок.

Окрім того, Ігор Ганненко запросив всіх патріотів приєднатися до флешмобу у соціальних мережах. Дляч цього необхідно поширити власне фото з постером «Україна єдина» під хештегом #UnitedUkraine та вказати, з якого саме міста учасник флешмобу.

«Цікаво дивитися ці фото та усвідомлювати, що попри кілометри, які розділяють учасників, вони єдині у своїй любові до рідної країни. Торік до цієї акції долучилося близько 15 тисяч учасників. Цього ж року сподіваємося, що ця кількість значно збільшиться», - підкреслив Ігор Ганненко.

Заходи з нагоди Дня Соборності України