002.jpg

Фонд Східна Європа та Фундація ПАУСІ оголошують конкурс з розробки тренінгової програми «Школа бюджетної грамотності для громадських організацій».

Проект «Публічні бюджети від А до Я: Інформування, активізація та залучення громадянського суспільства» реалізується Фондом Східна Європа та Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу. Метою проекту, який розпочався у вересні 2016 р., є залучення широких кіл громадськості, ЗМІ, організацій громадянського суспільства (ОГС) до процесів моніторингу публічних фінансів та формування державного та місцевих бюджетів.

В рамках проекту проводяться аналітичні дослідження та розробляються рекомендації для органів місцевого самоврядування та уряду України з питань підвищення прозорості бюджетного процесу та залучення громадськості, здійснюються заходи з підвищення компетенцій громадських організацій в сфері публічних фінансів, створюються інноваційні IT рішення для інформування та участі громадян. Проект також працює з журналістами та мас-медіа з метою спільного планування та проведення інформаційних кампаній, щоб доносити складну економічну інформацію до аудиторії у простій та зрозумілій формі.

Одним з компонентів проекту «Публічні бюджети від А до Я» є створення тренінгової програми «Школа бюджетної грамотності для громадських організацій». Для розробки і реалізації цього компоненту Фонд Східна Європа планує відібрати кваліфіковану, високопрофесійну та мотивовану експертну групу фахівців, які розроблять комплексну навчально-тренінгову програму і апробують її для групи відібраних представників громадських організацій та медіа у форматі тренінгу для тренерів (ToT). Очікується, що в подальшому підготовлені фахівці проводитимуть заходи для регіональних та місцевих організацій та ЗМІ для підвищення компетенцій у сфері публічних фінансів, а партнери проекту підтримуватимуть ініціативи громадських організацій з проведення адвокаційних кампаній та інформаційно-просвітницькі кампанії в ЗМІ.

Завданнями діяльності відібраної експертної групи стане:

1) Аналіз наявних в Україні ресурсів та можливостей для громадських організацій щодо підвищення їх бюджетної грамотності;

2) Підготовка концепції навчально-тренінгової програми для групи кваліфікованих тренерів з різних аспектів участі громадськості в бюджетних процесах та узгодження її з партнерами проекту;

3) Розробка навчально-тренінгової програми, що включатиме як теоретичні і практичні матеріали, так і аналіз успішних національних та міжнародних практик участі громадськості в моніторингу публічних коштів і проведенні адвокаційних кампаній;

4) Апробація навчально-тренінгової програми протягом 5-денного тренінгу для 15 тренерів, що будуть відібрані партнерами проекту, орієнтовно в квітні 2017 року в м. Києві;

5) Підготовка навчально-тренінгової програми до публікації на друкованих та онлайн-ресурсах для публічного використання та застосування тренерами проекту при проведенні подальших заходів.

До участі в конкурсі запрошуються експерти чи групи експертів. Для участі в конкурсі необхідно подати заявку у довільній формі. При підготовці заявки слід врахувати наступні компоненти:

1) Детально описати своє бачення реалізації завдань тендеру;

2) Надати інформацію про склад групи експертів, їх резюме, досвід у створенні навчально-тренінгових програм, розподіл завдань серед експертів та надати інші матеріали, що засвідчують кваліфікацію експертів чи групи експертів в цілому;

3) Надати бюджет та потижневий календарний план для виконання завдань конкурсу.

ФСЄ залишає за собою право на уточнення завдань в процесі переговорів з переможцем конкурсу. ФСЄ зберігає за собою право не визначати переможця тендеру, якщо якість поданих заявок не задовольнятиме очікування організаторів.

Останній термін подачі заявок – 29 січня 2017 р. Результати конкурсу будуть оголошені не пізніше 15 лютого 2017 р. Очікуваний термін початку виконання завдань – 1 березня 2017 р. Всі заявки мають бути надіслані на адресу електронної пошти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.не пізніше 23:59 29 січня 2017 р.

Питання щодо цього оголошення про конкурс можна надсилати у письмовій формі на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. до 25 січня 2017 року.

Контактна особа: Юрій ПІСКАЛЮК, менеджер програм. Тел/факс: (044) 200-38-24/25/26, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.