Надрукувати
Перегляди: 1701

Європейський банк реконструкції та розвитку (далі – ЄБРР або Банк) повторно запрошує до участі у відборі регіональних партнерів з метою створення мережі Центрів розвитку бізнесу. Такі передбачає створити «ЄС ДЛЯ БІЗНЕСУ» (EU4BUSINESS). Конкурсний відбір триватиме у трьох містах: Сумах, Полтаві та Житомирі. У одному з них у підсумку і запрацює Центр розвитку бізнесу.

ЄБРР підтримує розвиток та економічну трансформацію малого та середнього бізнесу (МСБ) шляхом реорганізації підприємств у життєздатні МСБ та створення сталої інфраструктури консалтингових послуг для бізнесу у країнах-партнерах ЄБРР.

У межах Програми EU4Business, що фінансується Європейським Союзом, ЄБРР має на меті знайти й обрати ряд організацій належного рівня, які займаються підтримкою бізнесу і зацікавлені у підвищенні своєї компетенції, щоб узяти на себе роль координаційних центрів з поширення інформації та надання послуг місцевим МСБ.

Програма передбачає створення мережі Центрів підтримки бізнесу (ЦПБ) у 15 регіонах України, відповідно до програми EU4Business.

Передбачається, що новостворені Центри підтримки бізнесу, у тісній взаємодії з ЄБРР, забезпечуватимуть надання послуг, включаючи:

З метою забезпечення фізичної присутності Центрів із підтримки бізнесу на регіональному рівні та видимості донора, ЄБРР прагне налагодити співпрацю з 15 офіційно зареєстрованими організаціями, що мають добру репутацію та вже активно займаються підтримкою малого та середнього бізнесу й розвитку підприємництва у різних регіонах України.

У вересні – листопаді 2016 року ЄБРР відібрав і 13 грудня 2016 року оголосив 14 регіональних партнерів, на базі яких буде сформовано Центри підтримки бізнесу у Вінниці, Дніпрі, Краматорську, Запоріжжі, Івано-Франківську, Києві, Кропивницькому, Львові, Рівному, Харкові, Хмельницькому та Чернігові.

Партнера для п’ятнадцятого ЦПБ не було обрано, у зв’язку з цим ЄБРР оголошує повторний відбір регіонального партнера і запрошує до участі у відборі організації з Сум, Полтави та Житомира. В результаті конкурсу буде відібрано одного регіонального партнера, на базі якого буде створено п’ятнадцятий ЦПБ в одному з цих трьох міст.

Очікується, що зацікавлені в участі у Програмі організації мають прозорі внутрішні операційні процедури, правила й практики; здатні до сприйняття та впровадження змін і відкриті до консультацій та отримання допомоги ззовні; готові надавати відповідні ресурси задля розвитку власної компетенції.

Тривалість Програми – чотири з половиною роки. Очікується, що після завершення Програми мережа Центрів з підтримки бізнесу буде функціонувати самостійно та стабільно, Центри більше не потребуватимуть підтримки з боку ЄБРР. Діяльність Центрів буде здійснюватися під наглядом ЄБРР, опираючись на річний план операційної діяльності, в якому буде чітко окреслено перелік завдань із графіком виконання та очікуваними результатами.

Заявки будуть оцінюватись на основі попереднього досвіду організації у наданні прямої підтримки підприємствам МСБ та розвитку зв’язків із ними, географічного покриття при наданні послуг, здатності до сприйняття та впровадження змін та наявності необхідної інфраструктури, разом із відповідною кваліфікацією та компетенціями основного персоналу, що буде задіяний у виконання завдань Програми.

Документація має бути надана українською або російською мовами. Супроводжувальний лист та опис профілю організації необхідно оформити українською (або російською), а також англійською мовами. Усі документи необхідно відправити електронною поштою на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Кінцевий термін подання документів – 31 січня 2017 року.

Детальніше про проект та умови подачі заявок