005.jpg

30 січня у сумській школі № 29 відкрили меморіальну дошку військовослужбовцю Національної гвардії України Анатолію Петренку.

У фойє навчального закладу, де навчався Анатолій Петренко, зібралися учні та вчителі школи.

Серед присутніх був заступник міського голови Степан ПАК. Від імені всієї сумської громади він висловив подяку батькам Анатолія Петренка за те, що виховали справжнього Героя: «Звісно, це неприродньо, коли батьки хоронять своїх дітей. Завжди повинно бути навпаки. Та разом із тим, ваш син є взірцем для підростаючого покоління, яке повинно бути гідним захисників рідної землі».

Батько військового Сергій ПЕТРЕНКО подарував шкільному музею, в якому збережено речі українських солдат Другої світової та сьогоднішніх військових, оборонців територіальної цілісності нашої держави, речі свого сина: каску, бронежилет та кепку.

«З ними мій син воював в зоні проведення АТО, а в музеї вони нагадуватимуть школярам про його подвиг. Нехай вічно живе пам'ять про тих, хто не повернувся до дому зі сходу нашої країни. Вічна їм слава», - сказав Сергій Петренко.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять Анатолія та усіх, хто поклав своє життя за волю та незалежність України. Потому школярі поклали квіти до меморіальної дошки військовослужбовця.