007.jpg

У понеділок, 30 січня, Суми приєднались до Всеукраїнського Вікіфлешмобу-2017, присвяченого 13-річчю української Вікіпедії.

«Зроби подарунок україномовній Вікіпедії – напиши статтю» – захід під такою назвою провела того дня для працівників міської централізованої бібліотечної системи вікіпедистка зі стажем вчитель школи № 5 Вікторія ЛОМАКА.

Бібліотекарі дізналися про те, як реєструватись, створювати та редагувати статті в українській Вікіпедії. Для багатьох це був перший досвід з редагування онлайн-енциклопедії.

Усі учасники заходу отримали пам'ятні сувеніри: ручки, емблеми Вікіпедії, посібники з редагування Вікіпедії та з розміщення контенту у Вікісховищі.

Нагадаємо, 30 січня 2017 року українська Вікіпедія святкувала 13-річчя від часу створення першої статті. До цієї дати «Вікімедіа Україна» оголосила проведення Вікіфлешмобу, який тривав із 28 по 30 січня 2017 року. Захід мав на меті популяризувати український контент у Вікіпедії та підвищити інформаційну обізнаність громадян України.

Участь у Вікіфлешмобі передбачала створення нової статті у Вікіпедії на будь-яку вагому тему.

Наразі в українській Вікіпедії понад 670 тисяч статей — за цим показником вона перебуває на 16-му місці серед усіх мовних розділів, на 11-му – серед європейських вікіпедій та на 3-му – серед вікіпедій слов’янськими мовами.

Перший Вікіфлешмоб відбувся 27 квітня 2014 року. Він був присвячений пам’яті Ігоря Костенка, редактора Вікіпедії, який загинув 20 лютого 2014 року під час розстрілу активістів Євромайдану на вул. Інститутській.