004.jpg

З 6 лютого розпочнеться реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2017 року.

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим КАРАНДІЙ.

За його словами, починаючи з 10:00 за допомогою сервісу «Зареєструватися», розміщеному на офіційному сайті Українського центру, охочі взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні зможуть сформувати та роздрукувати реєстраційну картку, що є одним з обов’язкових документів для здійснення реєстрації. Це можна зробити самостійно або звернутися до пункту реєстрації. Перелік пунктів реєстрації буде розміщено на сайті Українського центру. Для випускників поточного року пункти реєстрації створено за місцем їх навчання.

Випускники поточного року, заповнюючи реєстраційну картку, мають вказати назви навчальних предметів, із яких їм буде зараховано результати ЗНО як оцінки за державну підсумкову атестацію (ДПА). Перший обов'язковий предмет – українська мова. Другим обов’язковим предметом учасник може обрати або математику, або історію України. Третій – із запропонованого переліку предметів, з яких буде проводитися тестування 2017 року (математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія).

«Для зарахування оцінок державної підсумкової атестації можна обрати й математику, й історію України та пройти ЗНО з цих предметів. Вибір предметів залежить від самого учасника та його планів щодо подальшого навчання. Адміністрації шкіл не можуть впливати на вибір предметів ДПА», – наголосив Вадим Карандій.

Про детальні умови реєстрації та участі у ЗНО - 2017 можна дізнатися за тут.