Надрукувати
Перегляди: 1370

У Державній податковій інспекції у м. Сумах нагадують містянам, що інформацію про нарахування та доходи можна отримати засобами Інтернет.

З метою оперативного та зручного отримання фізичними особами про власні доходи, в Електронному кабінеті платника ДФС України функціонують наступні сервіси: «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді» (запит F13018) і «Декларація про майновий стан і доходи в електронному вигляді».

Перший створено для отримання відомостей про доходи винятково в електронному вигляді. Для цього фізичній особі необхідно скористатись електронним цифровим підписом (ЕЦП). В розділі «Подання заяв, запитів для отримання інформації» особистого кабінету створити та направити відповідний запит (F13018). Запит для отримання відомостей про доходи формується фізичними особами – платниками податків для одержання інформації винятково про власні доходи, оскільки зазначена інформація є конфіденційною.
Відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді надаються поквартально, а відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів після його закінчення.

За допомогою другого сервісу – «Декларація про майновий стан і доходи в електронному вигляді» – фізичні особи у відкритій частині Електронного кабінету платника можуть заповнити, зберегти та роздрукувати декларацію, а в розділі «Введення звітності» особистого кабінету з використанням ЕЦП можуть подати декларацію в електронному вигляді.
Нагадуємо, що з 1 січня 2017 року запроваджено нову форму декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 15 вересня 2016 року (№ 821).