Надрукувати
Перегляди: 1220

У обласному центрі відбулись урочисті заходи до 203 річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Традиційно, мітинг за участі представників влади, військових, громадськості та небайдужих сумчан розпочався з урочистого покладання квітів до пам’ятнику Кобзареві.

«Тарас Шевченко – видатна особистість, вся його творчість пронизана гарячою любов’ю до рідної країни. Його думи та полум’яне слово відображали прагнення українців до кращої долі. Саме цим він здобув світове визнання та право на безсмертя. Не даремно ж, в Україні та світі пам’ять Тараса увіковічнюють пам’ятниками, яких встановлено у світі 1385. І це найбільша кількість монументів, встановлених діячеві культури», - зазначив в.о. заступника міського голови, керуючий справами Степан ПАК.

Під час офіційного заходу відбулась посвята дітей у скаутську організацію «ПЛАСТ». Малечі одягнули галстуки, після того, як вони зачитали клятву.

Продовжились заходи у Сумській обласній філармонії, де був організований святковий концерт.

А вже о 16.00 сумчани мали змогу долучитися до всесвітнього флешмобу «Global Shevchenko», який ініційований та організований громадською організацією «Батьківщина молода». Ідея акції полягала в об’єднанні українців всього світу, які одночасно прочитали вірш Тараса Григоровича «У казематі...».

«Подібними акціями ми демонструємо всьому світові, що українці з різних куточків планети єдині в своєму прагненні зробити Україну дійсно соборною та незалежною державою», - прокоментував заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО.