Надрукувати
Перегляди: 2828

Міністерство соціальної політики України спільно з Представництвом міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні проводять національну інформаційну кампанію з протидії торгівлі людьми.

За даними дослідження, проведеного на замовлення МОМ, з 1991 року від торгівлі людьми постраждало понад 160 тис. українців, що робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Наймолодшій постраждалій, яка отримала допомогу від МОМ в Україні, було три роки, а найстаршій – 83.

На веб-сайті, присвяченому протидії сучасному рабству (www.stoptrafficking.org), подано аналітичні матеріали та свідчення постраждалих, контакти спеціалізованих організацій, що надають реінтеграційну допомогу постраждалим, практичні поради про те, як мінімізувати ризики під час подорожей. На додаток – унікальні ілюстрації . які візуально транслюють головні меседжі та ідеї запобігання торгівлі людьми.

Програма протидії торгівлі людьми МОМ в Україні розпочала свою роботу в 1998 році з метою допомогти Уряду України та громадськості протидіяти торгівлі людьми та забезпечити доступ постраждалих до допомоги та правосуддя. З 2000 року Представництво МОМ в Україні надало комплексну реінтеграційну допомогу 11 237 постраждалим від торгівлі людьми, які зазнали експлуатації у понад 60 країнах світу.