0010.jpg

З нагоди 203-ої річниці з дня народження Великого Кобзаря у бібліотеках міста відбулася низка заходів.

Бібліотека-філія №16 організувала цикл заходів «Свічка пам’яті Кобзарю», який розпочався акцією «І голос Шевченка з віків долинає» - всі працівники бібліотеки-філії та читачі вийшли на вулицю і читали вірші Тараса Шевченка.

Найменшим читачам - вихованцям дитячого садочку №25 бібліотекарі під час поетичного ранку «Іду з дитинства до Тараса» розповіли про видатного поета та читали його вірші. Молодші школярі також більше дізналися про творчість Великого Кобзаря завдяки організованому бібліотекарями заходу «Стежками Тарасових шляхів».

Окрім того, в день народження Тараса Григоровича Шевченка, 9 березня, для учнів 5 класу школи № 22 працівники юнацького абонементу центральної бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка провели захід «Шануймо Кобзаря». Бібліотекарі познайомили школярів з життєвим та творчим шляхом поета та художника.

Присутні мали змогу побачити різні видання книг Тараса Григоровича, його малюнки, познайомилися з цитатами з його творів. Школярі переглянули презентацію «Скульптурна шевченкіана» та мультфільм «Садок вишневий коло хати».

П'ятикласники взяли активну участь у літературній вікторині. А також бібліотекарі представили книжкову виставку «Тарас Шевченко – постать та творчість».