Надрукувати
Перегляди: 1154

Троє представників міста взяли участь у Національному фіналі змагань з усного математичного рахунку Прангліміне-2017, що відбулись на початку березня у Дніпрі.

Суми представляли двоє школярів-переможців очного обласного туру: учень 5-го класу школи № 29 Руслан КРАТЕНКО та учениця 10-го класу школи № 7 Альона ЯЩЕНКО, а також учитель школи № 29 Валентина ЯЩЕНКО.

За результатами Національних фінальних змагань сумські школярі увійшли до десятки кращих учнів, а педагог – до п’ятнадцятки кращих у категорії «Сеньйори (жінки)».

У змаганнях взяли участь 80 учасників з Дніпропетровської, Вінницької, Волинської, Житомірської, Запорізької, Київської, Львівської, Тернопільської, Сумської, Черкаської, Чернігівської, Хмельницької, Харьківської областей та міста Києва.

24 фіналісти-переможці Національного фіналу візьмуть участь у змаганнях Міжнародного рівня у Литві.

Нагадаємо, міжнародні змагання з усного рахунку Прангліміне проводяться з 2003 року. Спочатку в них брали участь три країни: Естонія, Латвія та Литва. У 2008 році до змагань долучилась Словенія, а з 2013 – Україна. За час проведення змагань чемпіонами стали 34 учасники (Естонія – 23, Литва – семеро, Латвія –двоє, Словенія – двоє), медалістами – 85 учасників (Естонія – 55, Литва – 14, Латвія – дев’ятеро, Словенія – шестеро, Україна – один).