006.jpg

15 березня відбулося засідання колегії з питань соціального захисту та профілактики правопорушень серед дітей при службі у справах дітей.

Говорили про результати роботи структурних підрозділів міської ради, установ та організацій міста щодо попередження скоєння злочинів, правопорушень серед дітей за підсумками 2016 року та завдання на 2017 рік.

До розмови запросили заступників директорів навчальних закладів міста з виховної роботи.

Старший інспектор з ювенальної превенції СП Сумського ВП ГУНП в Сумській області Валерій СІЛІН повідомив, що робота працівників ювенальної превенції спрямована на протидію дитячій злочинності (27 злочинів вчинено учнями загальноосвітніх шкіл, 38 - учнями навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації), втягнення дітей у злочинну діяльність та профілактику правопорушень серед дітей (заходи під умовною назвою «Магазин», участь у радах профілактики, батьківських зборах, відвідування дітей за місцем проживання, розшук безвісно відсутніх дітей).

Було озвучено вичерпну інформацію про організацію роботи з превентивного виховання школярів у загальноосвітніх закладах міста.

Завідувач сектору профілактичної роботи та соціально-правового захисту дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах служби у справах дітей Олександра МАКСИМЕНКО розповіла про проблеми виховання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, безвідповідальне ставлення батьків до виховання своїх дітей. Вона зазначила, що на обліку у службі перебуває 46 дітей даної категорії. Протягом року до центрів реабілітації було влаштовано на тимчасове перебування 29 дітей.

До судів міста підготовлено та направлено 5 позовів на батьків про позбавлення їх батьківських прав відносно дітей.

Робота по попередженню правопорушень, злочинів серед дітей у навчальних закладах є керованою, планомірною і дає здебільшого позитивні результати у рівні вихованості учнів. Педагогічні колективи навчальних закладів, структурні підрозділи міської ради намагаються підходити до організації виховної, превентивної роботи комплексно, щоб охопити весь навчально-виховний процес.

За результатами роботи колегія прийняла відповідне рішення та визнала роботу з даного питання на достатньому рівні.