Надрукувати
Перегляди: 2063

У суботу та неділю, 25 і 26 березня, в Сумах відзначатимуть 25-ліття відродження парафії Благовіщення Пресвятої Діви Марії.

Про заходи, що відбудуться цими днями, на брифінгу 20 березня розповіли заступник міського голови Степан ПАК і настоятель парафії Войцех СТАСЕВИЧ.

Відродження сумської парафії відбулось 25 березня 1992 року після майже 70-літньої перерви. Наразі вона активно діє. Щонеділі до неї приходить понад 150 чоловік. Також уже понад 20 років при парафії функціонує благодійна організація «Карітас».

«Міська рада у межах своєї компетенції і своїх повноважень опікується всіма громадськими і релігійними організаціями. Римо-католицька громада – це жителі міста Суми, а парафія – одна з тих релігійних організацій, що виявляє чи не найбільшу активність у реалізації соціальних і релігійних проектів, тому міська влада також долучилась до відзначення цієї дати», – зазначив Степан Пак.

Головні заходи з нагоди ювілею відродження парафії заплановані на неділю. У суботу ж увечері (18:00) в Агенції промоції «Суми» відбудеться дискусійна розмова на тему: «Європейська перспектива для України?», в якій, зокрема, візьмуть участь Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Януш ЯБЛОНСЬКИЙ, викладачі вишів Польщі. Потому присутні переглянуть фільм «В'язень Майданeка» про священика Омеляна Ковча, котрий під час Другої світової війни врятував від знищення тисячі людей.

Наступний день розпочнеться покладанням квітів (10:00) до Меморіалу воїнам Війська Польського та могил учасників АТО. Потому гості відвідають вул. Люблінську та Йоанна Павла ІІ.

За годину, об 11:00, сумчан і гостей міста чекають на Святу Месу, яку проведе в парафії Благовіщення Пресвятої Діви Марії єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії отець Станіслав ШИРОКАРАДЮК.

Також цього відбудеться відкриття виставки «1050 років християнства» (12:15) та презентація Центру Волонтаріату і Польського Дому (12:45).

«Ми хочемо показати, що Суми – місто дружби толерантності. І які б не траплялись часом провокації, Сумська область – приклад міжнаціональної та міжконфесійної дружби», – наголосив настоятель парафії.