004.jpg

У середу, 22 березня, на базі Соціального гуртожитку для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» провели інформаційно-просвітницький захід з елементами тренінгу на тему: «Людина не для продажу».

Організаторами заходу виступили міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і ГО «Ліга соціальних працівників Сумщини».

Учасники заходу переглянули документальний фільм «Життя на продаж» Завдяки відтворенню реальних подій та справжнім свідченням жертв стрічка показує, в чому полягає небезпека торгівлі людьми, та розповідає про те, на що треба звертати увагу, обираючи роботу за кордоном.

Тренер та менеджер соціальних проектів Юлія ТАРАСЕНКО прокоментувала фільм та розповіла молоді про цю важливу соціальну проблему, а також про те, що робити у випадку підозри щодо здійснення торгівлі людьми та куди звертатись у такому випадку.

Юрисконсульт міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія ЛАНСЬКА обговорила з учасниками заходу поняття торгівлі людьми в сучасному світі, причин та наслідків цього явища, заохотила молодих людей бути пильними при виїзді за кордон.

Учасники тренінгу із задоволенням взяли участь у виготовленні тематичних плакатів, в яких зазначили правила безпечного працевлаштування, навчання та відпочинку за кордоном.