002.jpg

Група педагогічних працівників Сум на чолі з директором Інформаційно-методичного центру Галиною ПЛАХОТНІКОВОЮ взяла участь у роботі VIII Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти» та V Міжнародної виставки освіти за кордоном «World Edu», що відбулись в Київському Палаці дітей та юнацтва.

Це знакова подія у розвитку освітньої галузі України зібрала майже 800 учасників із 25 регіонів України та 14 країн світу, зокрема, Польщі, Австрії, Німеччини, Швейцарії, США, Болгарії, Чехії, Литви, Молдови, Грузії, Словаччини, Румунії, Угорщини та Китаю.

Заходи, що відбулись за підтримки й участі Міністерства освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та Національної академії педагогічних наук України, об’єднали учасників освітнього процесу в пошуку ефективних шляхів підвищення якості національної освіти, розвитку міжнародних освітніх і науково-технічних проектів, надала унікальну можливість обмінятися досвідом, думками, контактами для подальшої співпраці.

Тематична програма виставок включала в себе 58 різноманітних заходів. Це науково-практичні конференції, семінари, воркшопи, презентації закладів освіти України, близького та далекого зарубіжжя, майстер-класи, панельні дискусії за участю провідних фахівців і науковців МОН, Національної академії педагогічних наук, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», педагогів-практиків, представників закордонних навчальних закладів, агенцій, міжнародних представництв, виробників і постачальників засобів навчання.

Свої експозиції представили 98 університетів, академій, інститутів, коледжів, технікумів та наукових установ, 17 закордонних навчальних закладів і міжнародних освітніх агенцій, 545 ЗНЗ, гімназій, ліцеїв, дошкільних і позашкільних навчальних закладів, обласних і міських закладів управління освітою та 112 професійно-технічних закладів й науково-методичних центрів професійно-технічної освіти.

Своєю актуальністю привернув до себе увагу круглий стіл «Проектування інноваційних освітніх технологій», що відбувся за підтримки відділу проектного управління Інституту модернізації змісту освіти; його учасники обговорили питання cтворення інформаційного простору громади та органів місцевого самоврядування для спільної реалізації ключових питань у галузі освіти, організацію навчання в Новій українській школі в контексті STEM- освіти та ін.

Педагоги шкіл № 2, № 4, № 5, № 12, № 13, № 15, № 23, № 27, № 30, В.-Піщанської ЗОШ, ДНЗ № 5, № 7, № 8, Центру науково-технічної творчості молоді отримали під час відвідування виставок масу ідей для подальшої роботи.