Надрукувати
Перегляди: 1254

Правове управління узагальнило пропозиції, які надійшли від громадськості в рамках громадського обговорення проекту рішення Сумської міської ради «Про Статут територіальної громади міста Суми».

Інформація про громадське обговорення вказаного проекту рішення була розміщена на Інформаційному порталі Сумської ради. Для отримання пропозицій були направлені листи до правоохоронних органів, ВНЗ, які мають юридичні факультети, громадських експертних комісій при міськраді, громадської ради при виконавчому комітеті, народних депутатів України (обраних в мажоритарних округах по м. Суми), депутатів обласної ради (закріплених за м. Суми), Почесних громадян м. Суми.

Ті пропозиції, які надійшли від громадськості та відповідають вимогам чинних нормативних актів, правове управління узагальнило у відповідному проекті рішення «Про Статут територіальної громади міста Суми», що виноситься на громадські слухання.

Серед найбільш резонансних надійшли такі: міська влада встановлює відповідно до законодавства економічно обґрунтовані тарифи для суб’єктів господарювання, визначає орендну плату за користування об’єктами комунального майна в розмірах, що відповідають потребам міської громади, забезпечують розвиток підприємництва і не створюють надмірного навантаження на орендарів економічно обґрунтовані тарифи для суб’єктів господарювання, визначає орендну плату за користування об’єктами комунального майна в розмірах, що відповідають потребам міської громади, забезпечують розвиток підприємництва і не створюють надмірного навантаження на орендарів; аналізує стан ринку міста і рівень конкуренції на ньому та вживає передбачених законом заходів щодо упорядкування конкуренції суб’єктів господарювання; забезпечує суб’єктів господарювання кваліфікованими інформаційними та консалтинговими послугами; міська влада, забезпечуючи конституційне право громадян на гідний життєвий рівень для себе і своєї сім'ї (достатнє харчування, одяг, житло), пропонує в договорах про соціально-економічне співробітництво з підприємствами, установами і організаціями міста встановлювати мінімальну заробітну плату працівникам на рівні двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої чинним законодавством України.

Всі без винятку пропозиції були узагальнені правовим управлінням у відповідному проекті рішення і подані для розгляду дорадчого комітету, який було створено відповідно до Розпорядження міського голови. За результати засідання дорадчого органу правовим управлінням створено порівняльну таблицю між проектом рішення міської ради «Про Статут територіальної громади міста Суми» та пропозиціями, що надійшли до нього.

Також за рішенням дорадчого комітету десять найрезонансніших питань разом з їх альтернативною редакцією підготовлено на громадські слухання з обговорення проекту рішення «Про статут територіальної громади міста Суми» у формі опитувальника для роздачі їх членам громади.

Громадські слухання з обговорення даного проекту рішення відбудуться 8 квітня о 10:00 в малій залі за адресою: майдан Незалежності, 2.

Зі звітом, переліком пропозицій та проектом рішення можна ознайомитися за цим посиланням