Надрукувати
Перегляди: 1293

У Сумах учні школи № 30 презентували книгу під назвою «Олександр Заступник Сумський», у якій описали життєвий шлях свого земляка – Героя України Олександра АНІЩЕНКА.

Представили свою роботу юні письменники у обласному управлінні СБУ.

Одинадцятирічні автори описали життєвий шлях Олександра Аніщенка у вигляді легенди про сучасного Героя. Перший примірник учні подарували мамі Олександра - Зінаїді Миколаївні, з якою вони багато спілкувалися, працюючи над виданням.

Творчий наставник юних письменників Людмила ГОВІЙНА зазначила, що до написання та ілюстрування книги долучилися сорок два учня четвертих класів школи. Книга містить щирі роздуми школярів про цінність миру та людського життя, любов до рідної Сумщини та України.

У заході взяли участь педагоги, в. о. заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Степан ПАК, видавці книги, колектив Управління СБУ в Сумській області.

Співробітники Управління подякували педагогам та школярам за добрі слова про Олександра, який загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, і запевнили, що також роблять усе можливе для увічнення пам’яті своїх бойових побратимів.

Актуально і зворушливо під час заходу пролунали слова маленької співавторки книги:«Усі люди! Моліться за мир у кожній країні».