Надрукувати
Перегляди: 1523

У вівторок, 28 березня, на базі міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулися тренінгові заняття під назвою «Ефективне спілкування» для жінок та клубу батьків «Щаслива родина», які проживають у Центрі матері та дитини.

Зустріч відбулась на базі Центру матері та дитини згідно плану психологічної підтримки.

Метою надання послуг Центру матері та дитини є розвиток відповідального батьківства, прихильність матері і дитини, попередження направлення дітей до інтернатних закладів, допомога отримувачам послуг у подоланні складних життєвих обставин.

Основні завдання Центру матері та дитини: забезпечення першочергових потреб отримувачів на період вирішення їх складних життєвих обставин; надання соціальної, психологічної, юридичної підтримки матерям для подолання складних життєвих обставин; створення належних житлово-побутових умов для нормальної життєдіяльності матері та дитини й забезпечення дитині належного догляду без відокремлення від матері; підготовка матері з дитиною до успішної адаптації у суспільстві; створення сприятливих умов для розвитку дитини; захист прав та інтересів дітей та жінок, які тимчасово проживають у Центрі.

Фахівці міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді наголосили, що у наш час важливо вміти проявляти толерантність під час спілкування. Це передбачає не тільки прийняття іншого, а й вміння підтримати і допомогти йому. У конфліктній ситуації, коли людина переживає сильні негативні емоції, з’являються проблеми з їх вираженням. Одним з ефективних засобів вирішення цієї проблеми є усвідомлення своїх почуттів і здатність сказати про них партнеру.