007.jpg

У четвер, 30 березня, на базі міськрайонного відділу з питань пробації відбувся «круглий стіл» із питань профілактики дитячої злочинності.

У заході взяли участь працівники центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служб у справах дітей Сумської міської ради та Сумської районної державної адміністрації, керівник «Клініки, дружньої до молоді» міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди, представники ювенальної превенції сектору превенції Сумського відділу поліції та Сумського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області.

До обговорення питання дитячої злочинності активно долучились і освітяни, адже це питання потребує саме спільних зусиль.
Учасники засідання поділились досвідом проведення соціально-виховної роботи з неповнолітніми особами, які перебувають у конфлікті із законом, а також обговорили проблемні питання по окремих дітях та визначились із тим, як спільно вирішити питання.

Працівники Сумського МРВ з питань пробації підготували і провели навчання щодо виконання вимог КПК України, Закону України «Про пробацію» в частині застосування пробаційних процедур до неповнолітніх, у тому числі і підготовки досудової доповіді.

Всі учасники «круглого столу» були одностайні в тому, що наразі пріоритетним напрямком в роботі всіх служб, які працюють з дітьми, повинні стати саме виховні методи роботи, необхідно відійти від практики проведення бесід у формі констатування, який вид покарання настає після скоєння того чи іншого виду злочину. Необхідно не лише вчити та роз’яснювати правові норми, а й забезпечити постійний супровід особи, яка опинилася в складних життєвих обставинах.