004.jpg

Постійна депутатська комісія з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції та місцевого самоврядування провела засідання щодо питань стихійної торгівлі, грального бізнесу та розслідування резонансної події, яка сталась під час засідання виконавчого комітету.

«Зараз в Сумах є проблемні питання, серед яких стихійна торгівля, на яку, чомусь, ніхто не реагує, ігрові автомати, які з’являються наче «гриби після дощу». Сьогодні я хочу почути відповідь на ряд запитань, які виникають і у депутатів, і у простих сумчан. Саме тому ми і запросили на засідання представників національної поліції», - коментує голова комісії Олександр ЗИМЕНКО.

Начальник Сумського відділу поліції Павло КАРАБУТА та начальник управління патрульної поліції Сум Андріан ГОРБАЧЕВСЬКИЙ, які повідомили, що роботи у напрямку припинення незаконної діяльності ведуться, проте зазначили, що існує ряд перешкод, в тому числі юридичних, для ефективного виявлення та припинення правопорушень.

Депутати також звернули увагу на випадок приведення в дію димової шашки, який стався на засіданні виконавчого комітету 3 березня. Депутат Сумської міської ради та член комісії Віталій БУРБИКА поцікавився станом розслідування, на що отримав відповідь, що за цим інцидентом відкрито кримінальне провадження за ст.296 ч.1, особу правопорушника встановлено, проте на даний час назвати її неможливо через нерозголошення у рамках кримінального провадження.

Заслухану інформацію депутати проаналізували, обговорили та прийняли до відома.