Надрукувати
Перегляди: 1642

Понад 120 учителів навчальних закладів міста відвідали чергове заняття Школи педагогічних ініціатив.

У кабінетах школи № 15, оснащених сучасними засобами навчання, пройшли засідання шести методичних майданчиків: «Інтерактивна технологія навчання», «Проектна технологія навчання», «Технологія розвитку критичного мислення», «Ігрова технологія навчання», «Технологія продуктивного навчання», «Кейс-технологія».

Незважаючи на те, що заняття Школи відбувалися під час весняних канікул, педагоги міста виявили величезну зацікавленість, активність та творчі підходи до запропонованих на майданчиках завдань. Учителі відчули себе справжніми учнями, перед якими ставилися непрості задачі, що потребували креативних рішень, навичок спілкування та вміння працювати в групі. На майданчиках панувала атмосфера творчої співпраці між педагогами-«учнями» та педагогами-інструкторами – досвідченими вчительськими кадрами міста.

Результатом роботи стали створені цікаві міні-проекти, змістовні опорні схеми та ейдос-конспекти, але найголовніше – задоволення від продуктивної діяльності, позитивні емоції та відчуття власної успішності в опануванні нової корисної інформації.

Під час заключної частини заходу вчителям, які найкраще впоралися із завданнями, були вручені пам’ятні сертифікати, а педагогам-інструкторам за копітку роботу на майданчиках – сертифікати інструкторів.

Налагоджена методистами Інформаційно-методичного центру діяльність Школи педагогічних ініціатив уже другий рік залучає педагогів до знайомства з педагогічними інноваціями, сприяє осучасненню навчально-виховного процесу відповідно до вимог нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти та концепції Нової української школи.