007.jpg

За ініціативою Міжнародної організації праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та випадків смертельного травматизму на робочому місці щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу квітня відзначають Всесвітній день охорони праці.

За рекомендацією Міжнародної організації праці у 2017 році День охорони праці відзначатиметься під гаслом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці». Застосування своєчасних та точних даних про нещасні випадки та професійні захворювання дозволяє впевнено визначити нові виклики та загрози, що постають перед охороною праці, ідентифікувати небезпечні галузі, розробляти превентивні заходи, а також впроваджувати державну політику, регіональні системи та програми, спрямовані на поліпшення стану промислової безпеки на всіх рівнях, від загальнодержавного до окремих підприємств. Це дає змогу країнам досягти ліпших показників ефективності національної системи охорони праці та впевнено визначати пріоритети майбутнього. Систематизація даних про професійні захворювання та нещасні випадки на виробництві суттєво допомагає у запобіганні нових трагедій та аварій на виробництві. Тому вкрай важливо поліпшувати системи реєстрації та повідомлення про нещасні випадки, що сталися на виробництві.

З метою підготовки та проведення заходів з нагоди відзначення Дня охорони праці в місті розпорядженням міського голови затверджений організаційний комітет та план проведення заходів.

Залучайтеся до квітневого місячника та працюйте безпечно!