Надрукувати
Перегляди: 1496

У середу, 5 квітня, відбулось засідання ініціативної групи в рамках проекту «Інтеграція та об’єднання внутрішньо переміщених осіб», що проводить Міжнародна організація з міграції.
На захід, який відбувся під головуванням голови правління ГО «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини», були запрошені працівники структурних

підрозділів міської ради, фахівці з різних напрямків роботи та внутрішньо переміщені особи (ВПО).
Заступник директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга ВЕДМІДЕРА ознайомила присутніх із проблемними питаннями, які першочергово слід вирішувати. Також були внесені пропозиції та попередній план заходів щодо гуртування громади та інтеграції ВПО з новою громадою.

Учасники засідання поділились інформацією та власними напрацюваннями в роботі з ВПО та склали план проведення соціального заходу – відеофестивалю «Загадкова Сумщина». Мета фестивалю: інтеграція та об’єднання внутрішньо переміщених осіб та членів приймаючих громад шляхом соціальної згуртованості населення та миробудування. Даний захід відбуватиметься за грантової підтримки Міжнародної організація з міграції (МОМ).

Починаючи з 2015 року нею було успішно реалізовано проекти із соціального згуртування населення у 61 громаді, переважно на сході України – у Донецькій (на території, підконтрольній Уряду), Луганській (на території, підконтрольній Уряду), Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській областях.
Зважаючи на останні дослідження щодо інтеграції внутрішньо переміщених осіб у приймаючі громади і процеси соціального згуртування, команда МОМ вирішила розширити проект на інші регіони України.