Надрукувати
Перегляди: 1546

На минулому тижні у Сумах дві «Клініки, дружні до молоді» - міської та обласної дитячих лікарень організували спільний захід, присвячений Всесвітньому дню здоров'я.

У 2017 році цей день відзначають під гаслом «Депресія: давай поговоримо». Тому під час зустрічі під назвою «Светя другим...» («Aliis inserviendo consumor») говорили про профілактику професійного вигорання фахівців, що працюють з молоддю.

Участь у обговорення взяли працівники установ, з якими співпрацюють «Клініки, дружні до молоді», а саме міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, психологи міського районного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань, нарколог Сумського обласного наркологічного диспансеру, що надає допомогу підліткам, та фахівці «Клінік, дружніх до молоді».

Тренер Яна ШТАГЕР наголосила: «Тільки спеціаліст, що перебуває у стабільному психо-емоційному стані, може надавати якісну повноцінну допомогу. А найкраще зрозуміти переживання, пов’язані з роботою, здатні саме колеги. Фахівці «допомагаючих» професій обов’язково повинні отримувати підтримку, щоб залишатися ефективними».

«Даний тренінг був продуктивним та корисним для всіх без виключення. Особлива подяка тренеру, Яні Штагер, яка дала якісну інформацію, управління власним психо-емоційним станом, навички позитивного самосприйняття. Всі навички, що розвиваються в подібних тренінгах, необхідні в професійній діяльності всіх категорій фахівців, що здійснюють допомогу людям: лікарі, соціальні працівники, психологи. Людина вже звертається до них з проблемою: хворобою, складними життєвими обставинами, психологічними проблемами. Маємо намір запланувати проведення подібних зустрічей з певною періодичністю, - розповіла відділенням «Клініка, дружня до молоді» Владлена КОНЦЕВИЧ.