Надрукувати
Перегляди: 1521

Відкриття україно-польського центру професійно-технічної освіти «Profi center» відбулось 12 квітня у ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти».

На урочистій лінійці учнів та викладачів привітали міський голова Олександр ЛИСЕНКО, заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА, директор департаменту фінансів економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА та представники обласної державної адміністрації.

«Якісне виховання робітничих кадрів – це актуальний освітній вектор для економічного зростання не лише Сумщини, але і всієї держави. На сьогодні нам просто необхідні професіонали щоб підіймати як промисловість, так і благоустрій міста» – зазначив Олександр Лисенко.

Між ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти» та польською компанією «KRISMAR» встановились тісні партнерські взаємини. У ході спільної роботи по розвитку матеріально-технічної бази навчального закладу відкриті дві нові навчальні лабораторії.

Пріоритетною ціллю співпраці є підготовка робітників згідно європейських вимог та за принципом навчання робітничих кадрів у Республіці Польща.

Навчальні лабораторії оснащені за європейським зразком, новітнє обладнання та облаштування приміщень цілком відповідає нормам якості освіти.

Учні ДПТНЗ «Сумський центр ПТО» працюють у лабораторіях із задоволенням та на зустрічі охоче продемонстрували присутнім свої фахові вміння.