Надрукувати
Перегляди: 1185

Представник управління освіти і науки взяв участь у семінарі «Інклюзивна політика і розвиток громади» в рамках проекту «Партнерство з містами України», який впроваджує німецьке товариство «Engagement Global» та Сервісна служба «Громади в єдиному світі» (SKEW) за дорученням і фінансової підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини.

У заході, що відбувся у Запоріжжі, взяли участь фахівці українських та німецьких міст-побратимів; представники німецького уряду, муніципалітетів; керівники профільних громадських організацій та освітніх установ, до компетенції яких належать питання інклюзії в органах державної влади: розвиток інклюзивної освіти, розробка і реалізація конкретних рішень, які дозволяють кожній людині рівноправно брати участь у академічному та суспільному житті громади тощо.

На семінарі також був присутній генеральний консул Консульства Федеративної Республіки Німеччина в Україні доктор Вольфганг МЕСИНГЕР.

Від Сум участь взяла головний спеціаліст управління освіти і науки міської ради Віта КОРЖ, яка опікується питанням інклюзивної освіти в місті.

Під час заходу були представлені фахові доповіді на тему формування інклюзивної політики на рівні громади, а саме: включенню осіб з інвалідністю в активне суспільне життя. Учасники семінару мали змогу отримати нові знання та поділитися власним позитивним досвідом з представниками німецьких та українських громад у цій сфері.

Інклюзивну політику в Німеччині на практичному досвіді представив Юрген ЗЕЙРІНГ, директор Управління шкільної освіти, Департаменту освіти, культури та спорту м. Гота, розкривши питання інклюзії в системі шкільної освіти та її функціональної й організаційної реалізації.

Представник Національної Асамблеї людей з інвалідністю України Олег ПОЛОЗЮК виступив із питання підтримки інклюзії на місцевому рівні в Україні: «Роль та місце громадських організацій з прав людей з інвалідністю у формуванні інклюзивної політики на рівні громади».

Захід завершився тренінгом «Світове кафе: групова робота» та презентацією напрацьованих результатів, а також були окреслені передумови для подальшої успішної співпраці між містами-партнерами.