Надрукувати
Перегляди: 1381

На минулому тижні у Сумах відбувся семінар з проблем вивчення в школах питань Другої світової війни та Голокосту, реформ історичної освіти в Україні.

Захід, організований за ініціативи Інформаційно-методичного центру управління освіти і науки, за підтримки Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, провів Український інститут вивчення Голокосту «Ткума».

На базі гімназії № 1 зібралися учителі історії загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів міста та області. Вони отримали від організаторів примірники одного із розділів підручника всесвітньої історії для 9 класу, який можна використати під час навчального процесу, та підтримали ідеї ведучих семінару Ігора ЩУПАКА та Ірини ПІСКАРЬОВОЇ.

У ході семінару учасники розглянули такі питання: геноцид в контексті історії України та світової історії; історична пам'ять про Другу світову війну та Голокост, їх відображення на сторінках шкільних підручників; розгляд проекту «Нова українська школа»; український та європейський досвід підручникотворення та сучасні електронні (мультимедійні) підручники історії.

Наприкінці зустрічі вчителі історії міста мали можливість поспілкуватися з Ігорем Щупаком.