004.jpg

У вівторок, 18 квітня, у Сумах відбувся флешмоб з дорожньої безпеки.

У ньому взяли участь представники Федерації автоспорту Сумщини, учні місцевих шкіл та жителі міста.

Організаторами флешмобу виступили працівники Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Сумській області спільно з патрульною поліцією обласного центру.

«Мета сьогоднішньої акції – популяризувати безпеку дорожнього руху, залучати до цього молоді, особливо дітей, і в такий спосіб активізувати роботу серед населення», – зазначив т. в. о. начальника ГУНП області Володимир БАБИЧ.

Флешмоб з дорожньої безпеки стартував о 14:00 на території ТРЦ «Мануфактура». Присутні побачили шоу дріфт-таксі, а охочі ще й узяли в ньому участь. Потому діти представили танцювальну композицію та закликали жителів області дотримуватись правил безпеки дорожнього руху.

Після завершення акції маленькі учасники сфотографувались із символом флешмобу – м’якою іграшкою «інспектором Гривою». Після чого вони разом з правоохоронцями написали на прапорі гасло: «Сумщина – за безпеку дорожнього руху». Всі діти, що взяли участь у флешмобі, отримали від поліцейських кульки зеленого кольору, як символ безпеки, та тематичні книжечки «1000 та 1 поворот».

У поточному році на Сумщині трапилось 213 дорожньо-транспортних пригод, три з яких стались з вини маленьких учасників дорожнього руху, сім – за участі дітей. У ДТП потерпіли четверо юних жителів регіону.

Суми стали 22 містом, де відбувся флешмоб з дорожньої безпеки. Сумські правоохоронці прийняли естафету від Полтавщини, а передали її Чернігівщині.