006.jpg

Асоціація міст України провела в Сумах практикум із застосування законодавства «Нове у сфері освіти. Організація надання якісних освітніх послуг».

Практикум було проведено Сумським регіональним відділенням АМУ в рамках проекту ПУЛЬС («Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні») Агентства США з міжнародного розвитку. Одним із напрямків проекту є розробка законодавчої бази та організація зворотного зв'язку між законодавцями, представниками місцевого самоврядування та громадськості. Саме на це і був спрямований практикум із застосування законодавства на тему: «Нове у сфері освіти. Організація надання якісних освітніх послуг».

У засіданні взяли участь заступник голови Степан ПАК, виконавчий директор Сумського регіонального відділення Асоціації міст України Володимир ДЕРИЗЕМЛЯ, начальник управління освіти та науки Сумської міської ради Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО, директор Інформаційно-методичного центру Галина ПЛАХОТНІКОВА, очільники міст-членів АМУ, голови об’єднаних територіальних громад області, консультанти Офісу реформ Сумського регіонального відділення Асоціації міст на чолі з координатором Офісу Ніною МЕЛЬНИК, посадові особи місцевого самоврядування, представники громадськості.

Як зауважив Володимир Дериземля, організація процесу управління освітою є одним із найскладніших завдань для новостворених об’єднаних територіальних громад, адже органи місцевого самоврядування практично усіх об’єднаних громадах, разом з отриманням бюджетних преференцій та управлінських повноважень беруть на себе складне завдання та відповідальність за створення ефективного управління системою освіти в своїх громадах. З огляду на це, регіональне відділення Асоціації міст України проводить серію практикумів, які допоможуть громадам у цьому.

Під час засідання було презентовано концептуальне бачення нової української школи та єдиного освітнього простору. Після чого учасники дізнались про організацію системи управління мережею освітніх закладів Сум. Завершився практикум відвідуванням Сумської спеціалізованої школи №10 та ознайомленням з організацією освітнього процесу у цьому навчальному закладі.