005.jpg

У обласному центрі працівники поліції викрили наркопритон, організатором якого виявився 27-річний сумчанин.

Це стало відомо, коли правоохоронці вирішили перевірити оперативну інформацію щодо городянина, який  вживає та зберігає в себе вдома наркотичні засоби.

Навіть під час санкціонованого обшуку господар оселі перебував у стані наркотичного сп’яніння. У цей час у квартирі перебував і товариш 27-річного сумчанина.

Начальник Управління з протидії наркозлочинності ГУНП в Сумській області Радій БУДЗИНСЬКИЙ повідомив: «Коли працівники поліції зайшли до квартири, де мешкав підозрюваний, все вказувало на те, що це наркопритон. 27-річний власник оселі, який перебуває на обліку як наркозалежний та вже був раніше судимий не заперечував, що свою квартиру використовував як місце для виготовлення наркотиків. В одній з кімнат правоохоронці виявили шприци із залишками опію ацетильованого, посуд для його виготовлення, прекурсори, марихуану та пристрій для її паління. До того ж, експертиза підтвердила, що всі вилучені речовини є наркотичними і віднесені до заборонених до обігу»

Поліція затримала господаря квартири та його товариша. Вони пояснили правоохоронцям, що захоплюються наркотиками вже тривалий час, більш того самі виготовляють наркотичні засоби для вживання із інгредієнтів, які можна вільно придбати.

У відділі комунікації поліції в Сумській області повідомили, що у відношенні 32-річного приятеля власника наркопритону поліцейські відкрили кримінальне провадження лише за зберігання наркотиків без мету збуту за ч.1 ст.309, покаранням за що може стати трирічне позбавлення волі. Сам же господар організатор наркопритону відповідатиме одразу за трьома статтями Кримінального кодексу: за ч.1 ст.311 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання прекурсорів», ч.1 ст.317 «Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів» та ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів без мети збуту», які передбачають покарання у вигляді п’ятирічного ув’язнення.

Працівники поліції продовжують проводити перевірку за даним фактом, встановлювати коло споживачів наркотиків та канали надходження наркосировини до підозрюваних.