Надрукувати
Перегляди: 2742

Департамент соціального захисту населення інформує ветеранів праці про умови та порядок проведення безоплатного зубопротезування.

Відповідно до Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» першочергове право на безплатне зубопротезування (за винятком протезування із дорогоцінних металів) ветеранам праці надається за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, що в 2017 році становить 2240 грн.

У відповідності до пункту 9 Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного доходу сім’ї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 року (№ 389), для визначення права на пільги, до департаменту соціального захисту населення міської ради, особам, які окрім пенсії та соціальної допомоги отримують дохід з інших джерел (заробітна плата, дохід від підприємницької діяльності) необхідно подати декларацію про доходи, а також довідки про доходи (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період.

Інформацію про суми пенсійних виплат та факт працевлаштування пільговиків департамент одержує від територіальних органів Пенсійного фонду України за результатами обміну електронними базами даних.
У разі коли середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує 2240 грн., пільговик має право на безплатне зубопротезування протягом дванадцяти місяців з місяця визначення відповідного права, про що департаментом видається довідка.

Прийом документів ведеться за адресою: вул. Харківська, 35, каб. 135, робоче місце № 16 ( понеділок-четвер – з 8:00 до 17:00, п’ятниця – до 16:00, тел. для довідок 60-44-25, 60-44-67).

Станом на 1 квітня видано 541 довідку на першочергове зубопротезування.