007.jpg

Вихованці дитячої художньої школи імені М.Г. Лисенка взяли участь у традиційній виставці-конкурсі дитячих робіт пасхальної тематики, яка розгорнулася у Валківському краєзнавчому музеї (Харківська область).

Разом із сумчанами свої роботи на огляд широкого загалу надали 80 юних майстрів з Харківської та Чернівецької області. Діти представили на виставку близько півтисячі експонатів, пов’язаних із святом Христового Воскресіння: писанки, витинанки, ляльки-мотанки.

Шість вихованців дитячої художньої школи імені М. Г. Лисенка також створили неперевершені роботи, які були достойно оцінені. Так, Катерина та Альона Шелкопляс посіли II та III призові місця.

Родзинкою виставки стало «писанкове дерево», із якого кожен відвідувач музею може вибрати для себе великодній оберіг, виготовлений дитячими руками.

Виставка-конкурс проводиться з метою дослідження, вивчення та відтворення кращих зразків культурної спадщини рідного краю, розвитку традиційних художніх ремесел регіону, збереження звичаїв і обрядів, пропагування народного декоративно-ужиткового мистецтва, стимулювання духовного і творчого потенціалу молоді, пошуку та підтримки юних обдарувань.