Надрукувати
Перегляди: 1540

Представники Сумської міської ради висловили підтримку працівникам Сумському НВО, які вийшли на акції протесту.

27 квітня відбулась зустріч адміністрації ПАТ «Сумське НВО», керівництва Сумської міської ради, представників профспілок та трудових колективів за участі Народного депутата України Олександра СУГОНЯКИ.

Основною вимогою працівників заводу є погашення заробітної плати за попередні місяці роботи, адже цей термін складає вже п'ять місяців.

Присутні на засіданні перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, заступник міського голови Степан ПАК, секретар міської ради Андрій БАРАНОВ та голова депутатської фракції ВО «Батьківщина» Василь ГОНЧАРОВ одноголосно висловили свою підтримку трудовому колективу та взяли на себе зобов’язання допомагати у вирішенні конфлікту у межах повноважень.

«Ми розуміємо, що зараз не найкращі часи для нашої держави, проте така тривала затримка з виплатою є просто недопустимою. П’ять місяців – це не п’ять днів або тижнів. І те, що люди виходять на акції протесту, означає, що працівники підприємства у відчаї. Сумська міська рада вже зверталась до найвищих посадовців України з тим, щоб підтримати підприємство, але, на жаль, нас не чують», – прокоментував Володимир Войтенко.

Всі присутні погодились, що питання є надзвичайно важливим та вимагає термінового вирішення, а тому домовились про подальшу комунікацію.