Надрукувати
Перегляди: 1276

Департамент соціального захисту населення нагадує учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, віднесеним до категорії 3, про гарантовані державою пільги.

Серед таких: безплатне придбання ліків за рецептами лікарів; безплатне позачергове зубопротезування (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та прирівняних по вартості до них, що визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я).

Зазначені пільги надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, що в 2017 році становить 2240 грн.

Відповідно до пункту 9 Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 року № 389, для визначення права на пільги, особам, які окрім пенсії та соціальної допомоги отримують дохід з інших джерел (заробітна плата, дохід від підприємницької діяльності), необхідно подати до департаменту соціального захисту населення декларацію про доходи, а також довідки про доходи (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період.

У разі коли середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує 2240 грн., пільговик має право на отримання вищезазначених пільг протягом дванадцяти місяців з місяця визначення відповідного права, про що департаментом видається довідка.

Прийом документів ведеться за адресою: вул. Харківська, 35, каб. 135, робоче місце № 16 (з понеділка по четвер – з 8:00 до 17:00, у п’ятницю – до 16:00).

Тел. для довідок: 60-44-25, 60-44-67.

Станом на 1 квітня поточного року видано дві довідки на безплатне одержання ліків та першочергове зубопротезування.