002.jpg

27 квітня 2017 року в Сумській загальноосвітній школі № 5 відбувся фінальний захід Шкільних Днів Енергії, які проходили в рамках проекту «Школа Енергії 2.0.»

На святковій лінійці були присутні гості, адміністрація, вчителі та всі учні навчального закладу. Даний захід відвідали технічний експерт проекту Владислав МОСКАЛЕНКО, завідувач сектору екології департаменту фінансів, економіки та інвестицій Сумської міської ради Марина ДРАНІЧЕНКО та енергоменеджер Сумської міської ради Тетяна КОВАЛЕНКО.

Координатор проекту «Школа Енергії 2.0.» Вікторія ЛОМАКА підбила підсумки Шкільних Днів Енергії, під час яких проводилися різноманітні презентації, вікторини, конкурси, тренінги, ділові ігри та квести. Учні-переможці були нагороджені у конкурсі малюнків «Збережімо енергію», а юні енергоменеджери навчального закладу провели агітаційний виступ, нагадавши всім присутнім про важливість ощадливого ставлення до природніх ресурсів.

Фінальним акордом заходу став футквест «Життя в стилі Еко», під час якого учні проявили свої знання в сортуванні сміття, енергозаощадженні, альтернативних видах енергії тощо.

Учні Сумської ЗОШ № 5 є активними учасниками й інших екологічних проектів. На початку квітня шкільна команда відвідала місто Берлін в рамках проекту «Школа за екологію». Проект відзначений знаком якості, який дають проектам, що роблять світ справедливішим, екологічним, соціально-орієнтованим, а також вносять особливий внесок у сталий розвиток Німеччини і всього світу.

З поміж 240 екологічних проектів, які були надіслані до Гете-інституту, до найкращих увійшла і дослідницька робота «Приватне детективне екологічне агентство» Сумської ЗОШ № 5 . На конференції у Берліні були присутні учні з Аргентини, Бельгії, Франції, Іспанії, Італії, Вірменії, Грузії, Таджикистану, Росії, Мальти, Німеччини та України.