0012.jpg

У Сумському державному університеті за підтримки Сумського міського голови Олександра ЛИСЕНКА відбулись десяті ювілейні змагання серед школярів.

28 квітня, в рамках проведення Тижнів знань безпеки життєдіяльності, у сучасному плавальному басейні Сумського Державного університету відбулись відкриті міські дитячі змагання з порятунку на воді.

Сумська міська рада стала співорганізатором заходу разом з адміністрацією СумДУ, обласним Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, обласним та міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», осередком Всеукраїнського громадського дитячо-юнацького руху «Школа безпеки», регіональним відділенням Національного олімпійського комітету України, обласною та міською рятувально-водолазною службою.

Стартувавши десять років тому на Сумщині, змагання отримали активну підтримку обласної та міської влади і стали традиційними. Цього року, право називатися «кращими» виборювали близько 150 хлопців та дівчат – представників загальноосвітніх навчальних закладів та дитячих громадських організацій.

На початку заходу представники «Школи безпеки» продемонстрували прийоми порятунку потопаючих та зосередили увагу присутніх на тих помилках, які допускають пересічні громадяни в таких ситуаціях. А лікар-інструктор навчально-методичного центру ознайомив присутніх з методами надання домедичної допомоги постраждалим.

Змагання проходили у трьох вікових категоріях: молодшій (від 11 до 13 років), середній (від 14 до 15 років) і старшій (від 16 до 17 років). Окрім безпосередньо спортивної частини, представники з різних команд могли поспілкуватись, поділитись з однолітками знаннями та отримати досвід поведінки у надзвичайних ситуаціях.

У командній естафеті кращий результат показали представники Сумської спеціалізованої школи №7, друге та третє місця відповідно завоювали юні спортсмени 17-ї та 21-ї шкіл обласного центру. Переможці 10-х відкритих дитячих змагань з порятунку на воді одержали грамоти та цінні подарунки від Сумського міського голови.

За словами організаторів, такі змагання не лише привчають підростаюче покоління до обережного поводження на воді - це також гарна практична школа для них. Оскільки діти закріплюють теоретичні знання у дії. А отже, у майбутньому в екстремальній ситуації зможуть допомогти не лише собі, а й іншим.