Надрукувати
Перегляди: 1952

4 травня до Сум прибув 23-й гуманітарний конвой з міста Волен (Швейцарія).

Гуманітарну допомогу на кордоні Сумської та Чернігівської областей зустрічали заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА, директор Сумського обласного благодійного фонду «Хельвеція» Микола РЕЗНІК та президент об’єднання «Help-Point Sumy» Маріанне ПІФФАРЕТТІ.

Саме завдяки Маріанне Піффаретті багато комунальних закладів Сум за більш ніж десять років отримали необхідне їм устаткування. Здебільшого це була гуманітарна допомога сумським лікарням, куди доставлялося медичне обладнання, а також устаткування для шкіл, дитячих садочків, пожежних та рятувальних служб, а також речі для людей з обмеженими можливостями.

У 2017 році, так само як і в попередні роки, доставку гуманітарного вантажу розподілено на дві частини. Першу частину Суми отримали вже вчора, друга ж прибуде у вересні.

Перша частина вантажу, загальною вагою 53 926 кг, складається здебільшого з медичного та пожежно-рятувального обладнання. Частина матеріалів нова або ж була у вжитку, але знаходиться в гарному стані.

Заступник міського голови Ольга Волошина, вітаючи швейцарських гостей на сумській землі, висловила щиру подяку за підтримку, яка триває вже понад десять років.

«Відносини міської влади Сум з об’єднанням «Help-Point-Sumy» вже важко назвати співпрацею. Це давня дружба, яка щороку стає міцнішою. Дякуємо вам за допомогу, розуміння та підтримку, яка сьогодні є, як ніколи, на часі. Наша країна переживає не найкращі часи, проте поступово стає на ноги. Кожного дня ми працює над тим, аби сумчанам жилося краще, комфортніше, а коли нам у цьому допомагають закордонні друзі, робити це значно простіше», - сказала Ольга Волошина.