005.jpg

З нагоди Дня пам'яті та примирення, увечері 8 травня у Сумах, як і в інших містах України, відбулась акція «Перша хвилина миру».

Біля пам’ятного знаку жертвам нацистських концтаборів по вул. Троїцькій, поруч із школою № 8, зібралися пересічні сумчани, серед яких було багато молоді та дітей, а також представники міської та обласної влади.

У віршах та піснях школярі запевнили, що відголоски Другої світової війни назавжди залишаться в історії нашої країни. Згадали і про полеглих в тому страшному кривавому протистоянні, про сумчан, які віддали своє життя, аби їхні діти, онуки, правнуки жили на вільній землі.

Саме до них і звернувся міський голова Олександр ЛИСЕНКО: «Немає такої родини, якої б не торкнулася та страшна війна. Війна, яка забрала чийогось чоловіка, батька, сина... Скільки горя і страждань вона принесла в українські оселі, скільки понівечила доль - важко уявити. І зараз, коли ми згадуємо ці події, маємо подумки впасти на коліна перед полеглими у Другій світовій війні та бути їм безмежно вдячними просто за те, що ми є. Давайте будемо гідними їх, адже вони заплатили занадто дорогу ціну заради того, аби ми жили».

Одразу після хвилини мовчання в пам'ять про загиблих у Другій світовій війні, присутні поклали квіти та лампадки до пам’ятного знаку жертвам нацистських концтаборів.

Нагадаємо, акція проводилася на честь 72-ї річниці Великої перемоги та Дня пам'яті та примирення.