Надрукувати
Перегляди: 1686

9 травня у Сумах відбулись урочистості з нагоди 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Разом із городянами на Центральному міському кладовищі зібралися керівництво міста та області, військовослужбовці, ветерани.

Живі квіти поклали до могил загиблих в зоні АТО та братської могили «Мати-Батьківщина».

Центром урочистостей, традиційно, став Меморіал «Вічна Слава», де відбувся мітинг-реквієм «І подвигам не буде забуття».

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО поспілкувався з ветеранами, привітав їх зі святом Перемоги.

«Щоразу звертаюся до вас з великим трепетом та повагою. Адже кожен із вас – герой. Ви не лише пройшли всі жахіття війни, вистояли в цих страшних випробуваннях, а й відбудували нам, прийдешнім поколінням, країну. Що це, як не героїзм? Знайте, ви є прикладом для нас, для наших дітей та онуків. Низький вам уклін, дорогі ветерани, за честь, за гідність, за жагу до перемоги, яких ви не зрадили, навіть дивлячись у очі смерті. Велика вам шана та вдячність», - сказав очільник обласного центру.

Голова ради міської організації ветеранів Микола БОНДАРЄВ також долучився до привітань та побажав кожному із тих небагаточисленних ветеранів Другої світової війни в першу чергу здоров’я та довголіття.

Хвилиною мовчання сумчани віддали данину пам’яті тим, кого забрала невблаганна війна.

Потому корзини та оберемки квітів від вдячних городян услали підніжжя Меморіалу «Вічна Слава», який нагадує усім нам про чи не найкривавішу сторінку української історії.

Нагадаємо, протягом дня у Сумах відбудеться ряд урочистих заходів з нагоди 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.