003.jpg

Протягом квітня учні та майстри виробничого навчання у ПТНЗ нашого міста отримали чудову нагоду стати учасниками цілого ряду майстер-класів з приготування страв німецької кухні за участю іноземного експерта-консультанта Карл-Хайнца ВЕСТЕНХОФЕРА.

Навчання тривало з 10 по 30 квітня та стало можливим завдяки участі міської ради в німецькій програмі Служби Старших Експертів (SES).

На базі Сумського центру професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу, Сумського міжрегіонального вищого професійного училища, Сумського центру професійно-технічної освіти, Хіміко-технологічного центру ПТО, Сумського ВПУ будівництва і дизайну пан Карл провів майстер-класи з приготування баварських (мюнхенських) ковбасок, гуляша та інших м’ясних блюд, соусів, крем-супів, австрійської випічки та десертів. Також учні прослухали лекції та переглянули відео-уроки щодо європейських стандартів, норм санітарії та гігієни.

З метою ознайомлення з європейськими стандартами освіти, якості надання послуг, впровадження сучасних технологій приготування їжі відбулася зустріч іноземного експерта зі студентами факультету харчових технологій СНАУ. Також міжнародний експерт став почесним гостем ІІІ щорічного благодійного фестивалю вуличної їжі «Квітень Суми Фест – 2017» та взяв участь у засіданні круглого столу «Упровадження елементів дуальної форми навчання: цілі, завдання», на якому Карл-Хайнц Вестенхофер розповів керівникам закладів ПТО та роботодавцям про систему професійної освіти в Німеччині.

На базі приватних закладів громадського харчування було проведено навчальні заняття для учнів ПТНЗ з метою апробації впровадження елементів дуальної системи навчання, обговорено шляхи підвищення якості освіти учнів та залучення до цього процесу замовників робітничих кадрів (стейкхолдерів).

На базі дитячого садочка «Зірниця» та школи № 23 SES-експерт провів лекції для кухарів щодо особливостей організації харчування в закладах освіти Німеччини (фабрики-кухні).