Надрукувати
Перегляди: 1479

Заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА привітали трьох довгожительок міста з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї.

До поважних сумчанок вона навідалась разом із головою благодійного фонду «Милосердя» Раїсою ВОРОНЕНКО.

Ядвіга БОНДАРЕНКО – полька, народжена в Білорусі, 70 років свого життя віддала Україні. У роки Другої світової війни – медсестра, 4-й Український фронт. Війна закінчилась для неї в Угорщині. У мирні часи все своє життя присвятила сім’ї і медицині, допомагаючи людям. Найбільше, про що мріє пані Ядвига, – це мир на Україні, що стала батьківщиною для її нащадків.

Лідія КРУГЛОВА, Життєрадісна, привітна жінка. Поминувши свій 100-річний рубіж, не втратила інтересу до життя. Жінка з гордістю розповідала гостям про свій рід, а особливо про брата – Володимира ГОЛУБНИЧОГО, видатного спортсмена, що прославив Україну і Суми.

У помешканні Марії ПАНЬОВИНОЮ гостей зустрів синьоокий хлопчик у вишиванці – праправнук пані Марії. Проживши нелегке життя, вона зуміла зростити чотири покоління достойних людей.

Господині радо спілкувались із гостями, ділились спогадами, дякували всім за щирі слова привітання. В дарунок сумчанки поважного віку отримали солодощі і...вірші про жіночу долю у виконанні авторки – Раїси Вороненко.

Наразі 100-річний ювілей відзначили п'ятнадцять жительок міста.