0012.jpg

У середу, 17 травня, на базі «Клініки, дружньої до молоді» міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди відбувся міський семінар-навчання заступників директорів шкіл з виховної роботи, керівників шкільних громадських наркопостів на тему: «Шкільний громадський наркопост у системі превентивної роботи».

Метою семінару була консолідація зусиль медиків і освітян для формування у школярів усвідомлення цінності та відповідального ставлення до власного здоров’я, зменшення шкідливих звичок серед молоді міста.

Заступник головного лікаря з амбулаторно-поліклінічної роботи міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди Наталія СПІЧАКОВА зазначила, що захворюваність школярів міста останніми роками зростає, особливо це стосується нервової системи, знижується гострота зору та слуху. Вона наголосила на важливості проведення педагогами та батьками профілактичної роботи серед дітей із метою запобігання високим показникам захворюваності.

Аліна КРИВЦОВА, практичний психолог обласного наркодиспансеру, розповіла про ситуацію з вживанням психоактивних речовин серед молоді міста, відзначила, що за анонімними, безкоштовними послугами нарколога для молоді можна звертатись до «Клініки, дружньої до молоді», зробила акцент на алгоритмі дій педагогів при підозрах наркотичного сп’яніння у школярів.

Тренер обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олександр ГНІБІДОВ розповів про надання першої невідкладної допомоги при нещасних випадках у закладах освіти.

Всі, хто виступали, наголошували на тому, що лише системний підхід до вирішення проблеми викорінення негативних явищ таких як наркозалежність, тютюнопаління, вейперінг (паління електронних цигарок), може дати цілісне уявлення про шляхи вирішення, забезпечити якісну взаємодію між фахівцями охорони здоров’я та освітянами для формування здорової особистості школяра.