002.jpg

На літній відпочинок та оздоровлення юних сумчан у 2017 році передбачено 7,4 мільйона гривень.

Про особливості цьогорічної відпочинкової кампанії на брифінгу 18 травня розповіли начальник відділу у справах молоді та спорту Віра МОТРЕЧКО та начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

Цьогоріч, повідомила очільниця сумських освітян, окремим рядком прописано відпочинок та оздоровлення дітей, батьки яких беруть, брали участь у проведенні антитерористичної операції. Юні сумчани цієї категорії, за бажанням, зможуть безкоштовно відпочити у заміських таборах, або з частковою оплатою – у дитячих центрах «Артек» чи «Молода гвардія». Повністю за кошти бюджету придбають путівки до оздоровчих центрів України для восьми дітей загиблих Героїв.

Не залишать без уваги й решту дітей пільгових категорій, а також талановитих та обдарованих. Їх та всіх охочих, повідомила Віра Мотречко, готові прийняти шість заміських закладів: «Зоряний» (ПАТ «Сумихімпром»), «Чайка» (ПАТ «СМНВО»), «Сонячний» (ПАТ «Насосенергомаш»), «Орлятко» (ПАТ «СумБуд»), «Зоряний» (КП«Шляхрембуд»), «Універ» (СумДУ). Всі, за винятком першого, працюватимуть у три зміни. Кожна триватиме від 18 днів до 21. Загалом заплановано прийняти 3550 дітей. Путівки коштуватимуть від 4,7 тис. грн. до 5,5 тис. грн. Батькам дітей пільгових категорій необхідно звертатись із приводу отримання путівок до заступників директорів шкіл із виховної роботи, батькам решти – до профспілкових комітетів.

Як розповіла Антоніна Данильченко, впродовж червня працюватимуть і табори з денним перебуванням (пришкільні) – 31, табори з денним перебуванням (профільні), – 24, дитячі заклади праці та відпочинку – три, які охоплять відповідно 4250, 1255 та 75 дітей, Середня вартість харчування на одну дитину на добу складе 12 – 14 грн. До роботи у мовних таборах залучатимуться волонтери.

«Управління освіти й науки ретельно продумувало разом із навчальними закладами зайнятість школярів улітку 2017 року. Кожен батько і кожна матір повинні знати, що жодна неповнолітня дитина не повинна залишитись без догляду. Всі мають бути охоплені увагою дорослих», – наголосила Антоніна Данильченко.

Загалом на відпочинок та оздоровлення дітей міста передбачено 7,4 млн. грн.

«Всі нас зрозуміли і виділили на дітей по можливості», – зазначила Віра Мотречко.

На літній режим роботи перейдуть за півтора тижня і міські ДЮСШ та позашкільні навчальні заклади. Дитсадки у цей період збагатять раціон харчування вихованці. На ці потреби садочкам додатково виділяється 400 тис. грн.

Начальник управління освіти і науки наголосила на тому, що діти, яким виповнилось шість років, на законних підставах можуть до 1 вересня відвідувати дошкільні навчальні заклади.