0012.jpg

Добровільне медичне страхування дає можливість користуватися кваліфікованою медичною допомогою та лікуватись із комфортом.

На цьому наголошувалось на брифінгу 17 травня за участі в. о. заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Степана ПАКА та генерального директора товариства з додатковою відповідальністю «Страхова компанія ОТЛ-Страхування» Олександра КАПШУКА.

Сучасний стан галузі охорони здоров’я в Україні і Сумах зокрема, зазначив Степан Пак, характеризується недостатнім рівнем фінансового забезпечення, що спричиняє проблеми як для лікарів, так і для пацієнтів.

«З оснащенням лікувальних закладів обладнанням, підвищенням кваліфікації лікарів ми справляємось і потроху рухаємось уперед, а от забезпечити повністю надання безоплатної медичної допомоги ні Суми, ні Україна, ні жодна інша держава не може, – зазначив посадовець. – Тож, коли швидка привозить пацієнта, лікар змушений працювати в дискомфорті: він має знання, але не має засобів які потрібні для лікування – це і медикаменти, і перев’язувальні матеріали».

Ось тут, переконаний посадовець, який в той же час сам є практикуючим лікарем і не одноразово стикався з подібними випадками, і могло б зарадити добровільне медичне страхування.

Основною метою такого є надання громадянам гарантії отримання необхідної медичної допомоги при настанні страхового випадку, пов'язаного з хворобою, травмою, реабілітацією та іншими подіями, які вимагають надання медичних послуг.

Міська влада, запевнив Степан Пак відкрита до діалогу з усіма страховими компаніями, які готові надавати сумчанам відповідні послуги.

Олександра Капшук розповів присутнім про діяльність очолюваної ним страхової кампанії і те, як працює механізм добровільного медичного страхування.