007.jpg

Сумчани святкують Дні Європи - свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 року.

Відзначення цього свята є традиційним для містян, тому з кожним роком збирає все більше глядачів та учасників. Цього року організатори дивували присутніх різноманітними виступами молодих талантів, парадом європейських країн, фотовиставками, ярмарками та майстер-класами з хенд-мейду.

Відвідав святкування і Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО. Привітавши сумчан, гостей міста та волонтерів, які приїхали з інших країн, міський голова зазначив, що сьогодні Європа стала не просто ближчою, а взагалі з’явилась у самому центрі міста, та нагородив найактивніших школярів та вчителів – «євроклубівців».

«Я хочу подякувати усім, хто дотичний до цього чудового свята, адже це колосальна та складна робота, яка вже дала результати, адже наше місто отримало «Прапор честі» від Європейського Союзу. Це заслуга усіх євроклубів нашого міста, громадських організацій, молоді, студентів та працівників міської ради. Усі ми разом зробили ту синергію, яка і принесла успіх Сумам і усім нам. Дякую вам та ще раз вітаю зі святом», - звернувся до усіх присутніх Олександр Лисенко.

Цьогорічною родзинкою стало «Містечко європейських інновацій», де було презентовано інновації Євросоюзу та запропоновано проекти розвитку міста Суми, а також експрес-курси іноземних мов та куточок для спікерів у форматі «відкритий мікрофон», де кожен бажаючий зміг поділитись власним досвідом та знаннями.

«Свято Європи буде продовжуватись до неділі, ми маємо дуже насичену та цікаву програму, тож запрошуємо долучатись до наших заходів», - коментує координаторка євроклубів міста Лариса КОНДРАТЕНКО.

З детальною програмою можна ознайомитись на інформаційних стендах або за посиланням.