001.jpg

У неділю, 21 травня, представники міської та обласної влади, представники громадськості вшанували пам’ять жертв політичних репресій.

Традиційно цього дня сумчани зібрались біля пам’ятника жертвам комуністичних репресій, що з’явився в місті два роки тому.

Після поминальної панахиди за жертвами політичних репресій, яку відслужив священик УПЦ КП, відбулось імпровізоване віче.

Присутні говорили про мільйони закатованих, розстріляних та засланих у табори у минулому столітті, а також про політичні репресії, що мали місце в новітній історії України – в часи президентства Віктора ЯНУКОВИЧА.

«Мені довелось відчути на собі дію тієї репресивної машини. У 2014 році усієї родиною нам довелось поспіхом залишали дім та переховуватись від міліції, прокуратури», – повідомив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Він зазначив, що Конституція України гарантує вільне вираження своїх поглядів і переконань. І ніхто не може позбавити людину цього права.

«Люди мають право на різні пролітичні погляди, мають право висловлювати свої думки, і в жодному разі вони не повинні за це страждати», – наголосив очільник міста.

Пам’ять невинно закатованих жертв більшовицького режиму вшанували хвилиною мовчання. Потому присутні поклали квіти до пам’ятника.