003.jpg

Департамент соціального захисту населення нагадує про те, що з квітня вдвічі збільшено розмір грошової компенсації на харчування дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи.

На сьогодні пунктом 11 статті 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» учням середніх загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних закладів освіти, студентів коледжів та технікумів (училищ), розташованих на територіях радіоактивного забруднення, а також дітям, які отримали інвалідність внаслідок Чорнобильської катастрофи, які не харчуються в зазначених навчальних закладах, а також за всі дні, коли вони не відвідували ці заклади, до досягнення повноліття виплачується грошова компенсація у порядку, що визначається Урядом (постанова Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1997 року № 155 «Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи»).

Зокрема, зазначені компенсації для дітей від 6 до 10 років збільшується до 360 грн. на місяць (раніше – 180 грн.), дітей від 11 до 14 років – до 370 грн. на місяць (раніше – 185 грн.) та дітей від 15 до 18 років – до 380 грн. на місяць (раніше – 190 гривень). Нараховуються дані виплати з 1 квітня 2017 року.

Прийняття даного рішення дасть змогу покращити рівень харчування учням середніх загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних закладів освіти, студентам коледжів та технікумів (училищ), розташованих на територіях радіоактивного забруднення, а також дітям, які отримали інвалідність внаслідок Чорнобильської катастрофи, та які не харчуються в зазначених навчальних закладах, а також за всі дні, коли вони не відвідували ці заклади, до досягнення повноліття.

Наразі на обліку в департаменті соціального захисту населення перебувають дві дитини, які отримують вищезазначені компенсації.